THE BLOG

Maple Photography
Co.

5 maanden zwanger: boy or girl?

Afgelopen maand stond voor ons de 20-weken echo op de planning. Toch wel weer heel erg spannend. Natuurlijk hoop je op een gezond kindje en ga je er vanuit dat alles goed zit, maar ze maken die echo natuurlijk niet voor niets.

Bij onze verloskundige praktijk maken ze in principe maar één echo. Deze echo vindt plaats rond de 10e week van je zwangerschap om de termijn te bepalen. De 20-weken echo is optioneel, maar wij besloten, net zo als bij mijn vorige zwangerschap, dat we deze medische echo wel graag wilden laten maken.

Het was dus al ruim tien weken geleden dat we een kijkje hadden kunnen nemen in mijn buik en dat maakte dat ik ook wel weer heel erg uitkeek naar het moment dat de 20-weken echo gemaakt zou worden. Het is zo bijzonder om je kindje op een schermpje te kunnen zien!

Bij mijn zwangerschap van Nino wisten we niet of we een dochter of een zoon zouden krijgen. Ik vond het heel erg leuk dat het tot aan de geboorte voor iedereen een verassing zou zijn! Maar bij deze tweede zwangerschap was ik toch wel héél nieuwsgierig. Bovendien is het ook gewoon praktisch als je weet wat het geslacht van je kindje is met het kopen van kleertjes en het inrichten van de babykamer. Dan hoef je het allemaal niet zo neutraal te houden tenminste!

Daarnaast had ik deze keer ook een heel sterk voorgevoel. Iets wat ik de vorige keer bij Nino totaal niet had. Deze keer wist ik het zo goed als zeker: we krijgen een meisje. En ik was niet de enige die er zo over dacht. Oma’s keken al naar schattige jurkjes, de eerste slofjes mét strikjes waren een feit en er was een houten poppenwagen in de maak…

Toch waren we er nog niet helemaal over uit of we het nou wel of niet zeker wilden weten. Die verrassing de vorige keer was toch wel heel bijzonder.

En toen was daar dus het moment van de 20-weken echo. We zaten tegenover de echoscopiste toen ze voeg: ‘Willen jullie weten wat het wordt?” We keken elkaar aan en op het moment dat ik ‘Ja!’ zei, zei Olaf ‘Nee!’

De mevrouw tegenover ons schoot in de lach, maar gelukkig was Olaf het er meteen mee eens dat het toch wel heel leuk was om te weten of Nino een broertje of een zusje zou krijgen.

Een uurtje later vertrokken we naar huis met een ‘goedgekeurde’ baby, een USB stick vol foto’s en de wetenschap of er daadwerkelijk een klein meisje in m’n buik groeide of dat ik tóch een jongensmoeder zou blijven.

We besloten een taart te bakken voor onze beste vrienden en familie en op die manier te vertellen of we een zoon of een dochter krijgen. Olaf was bijna jarig, dan hadden we iedereen bij elkaar. Dat was een mooie gelegenheid. Maar wat vond ik het moeilijk om het tot die tijd geheim te houden!

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover! De onthulling was heel bijzonder. Ik had een taart gebakken en we vertelden onze vrienden en familie dat we graag met ze wilden delen of de baby en jongen of een meisje zou zijn. We lieten mijn moeder de taart aansnijden. De taart ging ‘open’ en iedereen keek met spanning of ze de kleur al konden zien. Al gauw werd de van licht- naar donkerblauw verlopende binnenkant van de taart zichtbaar. WE KRIJGEN EEN ZOON! Ja, echt! Toch geen meisje dus, maar een klein broertje voor Nino!

Die slofjes met strikjes kunnen de kast weer in en het shoppen voor stoere jongens spulletjes kan beginnen! Nu ik weet dat we weer een zoontje krijgen lijkt alles opeens nog ‘echter’ en kan ik bijna niet wachten tot we ons kleine mannetje ontmoeten!

Personal

CATEGORY

12/07/2017

POSTED

5 maanden zwanger: boy or girl?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ENJOY THE LITTLE THINGS IN LIFE

one day you'll look back and realize they were the big things

WWW.OHPRETTYPICTURE.NL


hallo@photoacademyonline.nl

bedankt!

start

nog met het
maken van mooiere foto's