THE BLOG

Maple Photography
Co.

De babykamer: het designplan!

Dit vind ik toch we één van de leukste voorbereidingen voor de komst van de baby: het designplan maken voor het kamertje! De eerste weken slaapt hij in een wiegje bij ons op de slaapkamer, maar ik vind het wel heel fijn als zijn eigen kamertje ook vast af is.

Hier het designplan! Het zal niet helemaal exact zo worden, maar ik ben wel heel blij met de sfeer en het kleurenpallet. Dus ik ben wel van plan me redelijk aan dit plan te houden. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en kan niet wachten tot het kamertje helemaal ingericht en klaar is!

 

1. Het behang

Het behang zit al op de muur! En ik kan jullie een geheimpje verklappen: dit is niet het oorspronkelijke behang dat ik uitgekozen had. In eerste instantie ging ik voor dit lieve circus behangetje. De blauwe stoel (zie punt 8) hadden we al en ik vond het leuk om de blauwe kleur ergens in terug te laten komen. Helaas hadden we het etiket niet goed bekeken en hebben we het direct op de muur geplakt. Dat gaat dus niet met papierbehang. Dit moet je blijkbaar eerst insmeren met lijm en vervolgens een poosje in laten trekken voordat je het op de muur kunt plakken. Doordat de lijm eerst in het papier trekt zet het een beetje uit. Als je deze stap overslaat -zoals wij deden- dan gaat het behang dus uitzetten wanneer het OP de muur zit. Het resultaat: overal bobbels en een slecht doorlopend patroon omdat de randen over elkaar heen schuiven. Oh, wat baalde ik van mijn mislukte muur! Omdat we niet weer een paar weken wilden wachten (behang komt uit het buitenland dus de levertijd was vrij lang) besloten we uiteindelijk voor dit tegelbehang te gaan. Heel wat anders, maar ik ben er wel heel blij mee.

 

2. The birth poster

Deze poster heb ik voor Nino en wil ik ook voor de baby. Ik vind het idee dat je een poster hebt op ware grootte van je kindje heel er leuk! Op de website van The Birth Poster kan je de gegevens van je baby invoeren en dan maken zij een gepersonaliseerde print exact op maat!

 

3. Letterbord

Ik wil graag naast het ledikant een wandje maken met wat verschillende lijsten. Dit letterbord is daar een leuke aanvulling op. Ik zie ze vooral voorbij komen in het zwart en wit, maar deze groene variant matcht lekker met de rest van het kamertje!

 

4. Hemeltje

Boven het ledikantje komt een hemeltje te hangen. Deze vind ik heel erg mooi! De meubeltjes die ik op het oog heb zijn best wel stoer, maar het moet natuurlijk wel een echt kinderkamertje worden. Een hemeltje maakt het kamertje net wat baby-achtiger vind ik.

 

5. Plant

Ik haal steeds meer planten in huis! Ook in de babykamer wil ik wat groen toevoegen. Ik ben van plan om net zo als in de rest van ons interieur hier en daar wat goudkleurige elementen terug te laten komen. Bijvoorbeeld door een mooie plant in een goudkleurige pot neer te zetten.

 

6. Commode

De commode die we voor Nino hadden verhuist naar de babykamer. Het is niet dezelfde als hier op een plaatje, maar deze komt er qua kleur en stijl een beetje mee overeen. We hebben een antieke wastafel opgeknapt en als commode gebruikt, werkt perfect! Ik vind het leuk om op deze manier oude en nieuwe meubeltjes met elkaar te mixen zodat je niet zo’n standaard kamertje krijgt. De commode vonden we op Marktplaats en zal ik jullie laten zien als het kamertje helemaal af is.

 

7. Poef

Ik kwam deze poef tegen en vond ‘m z0 leuk dat ik ‘m gekocht had voordat ik eigenlijk precies wist waar ik ‘m neer zou gaan zetten. Misschien verhuist hij wel naar de kamer van Nino, want op de babykamer staat ook al een grote stoel. (zie punt 8)

 

8. Stoel

Op de kamer van Nino heeft nooit een stoel gestaan. Dat is iets wat ik echt heel erg gemist heb. Ik heb hem veel langer borstvoeding gegeven dan gepland en zat iedere nacht vaak meerdere keren op een klein krukje te voeden. Niet echt comfortabel. Daarom was dit ook het eerste waarnaar ik opzoek ging voor de kamer van de baby. Ik kwam een blauw fluwelen exemplaar tegen op marktplaats en was meteen verkocht. De stoel zit heerlijk en ik weet zeker dat ik hier heel veel plezier van ga krijgen!

 

9. Bambi vloerkleed

Oh, dit kleedje..! Liefde op het eerste gezicht. Ik zocht nog iets om de kamer wat liever te maken en vond dit hertje. Bambi krijgt straks een mooi plakje op het kamertje.

 

10. Locker

Omdat we in onze commode niet zo heel veel opbergruimte hebben, wil ik graag een extra kast waar ik wat kleertjes en andere spulletjes in kwijt kan. De babykamer heeft doordat de kap van het huis al snel schuin loopt maar één grote rechte muur dus we hebben niet zo veel plekken waar je een hoge kast tegenaan kan zetten. Dit lage lockerkastje is daarom de perfecte oplossing.

 

11. Mozes mandje

Oké, dit is natuurlijk niet iets waar ik absoluut niet zonder zou kunnen. Maar ik vind het er altijd zó schattig uitzien. Een lief klein babytje in een mozes mandje! En aangezien we alles van Nino hergebruiken voor baby nummer 2 vond ik dat ik mezelf deze wel cadeau mocht doen. Bovendien schoorde ik een heel mooi exemplaar voor een tientje, wederom op marktplaats.

 

12. Vloerkleed

Voordat Nino geboren werd splitsten we ons enige extra kamertje op in twee mini kamertjes zodat we een kantoortje overhielden en een piepklein babykamertje. Alle hoognodige spulletjes pasten er net in. Vandaar dat er dus geen ruimte was voor een lekkere stoel. Nu we er een volledige verdieping bij hebben krijgt de baby juist een vrij ruime kamer. Omdat de ruimte best wel groot is wil ik graag een vloerkleed om het een beetje op te vullen en gezellig te maken. Dit is het vloerkleed dat ik op het oog heb. Door de grijze kleuren past het eigenlijk altijd bij de rest van de spulletjes en het patroon zorgt ervoor dat het de ruimte nog net wat gezelliger een meer ‘aangekleed’ maakt.

 

Mommy

CATEGORY

3/12/2018

POSTED

De babykamer: het designplan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ENJOY THE LITTLE THINGS IN LIFE

one day you'll look back and realize they were the big things

WWW.OHPRETTYPICTURE.NL


hallo@photoacademyonline.nl

bedankt!

start

nog met het
maken van mooiere foto's