THE BLOG

Maple Photography
Co.

De start van een nieuwe periode: gemengde gevoelens

Nu het einde van mijn tweede zwangerschap nadert, dringt het pas écht tot me door dat we heel binnenkort niet meer met z’n drietjes, maar een gezin van vier zullen zijn. Natuurlijk probeer ik me regelmatig voor te stellen hoe het zal zijn om mijn twee jongetjes samen op te zien groeien. Maar ik besef me opeens dat mijn lieve kleine Nino straks in één klap zal veranderen van ‘ons kleine mannetje’ in ‘onze oudste zoon’. Laat ik mijn hormonen de schuld maar geven, maar die gedachte kan me soms intens verdrietig maken.

Ik kijk er ongelofelijk naar uit om de baby die nu nog in mijn buik zit te ontmoeten, maar tegelijkertijd heb ik het er moeilijk mee dat ons gezinnetje van drie, zoals het nu bestaat straks verleden tijd zal zijn.

Doordat ik hier de laatste dagen veel over nadenk probeer ik extra van mijn tijd die ik nu nog alleen met Nino heb te genieten. Het was de afgelopen 2,5 jaar zó vanzelfsprekend dat we veel tijd met z’n tweetjes doorbrachten. Straks zal mijn tijd, aandacht en energie verdeeld moeten worden. Daarom verlang ik nu extra naar lekker knuffelen en spelen met mijn kleine mannetje. Nog even alle tijd en aandacht alleen voor hem.

Alle mooie momenten die ik samen met Nino had komen de laatste dagen weer boven. De eerste keer dat ik zijn kleine glibberige lijfje vasthield toen hij van mij een moeder maakte. Alle nachten die ik stilletje op zijn kamertje zat om hem te voeden, terwijl de rest van de wereld sliep. Alle keren dat ik liedjes voor hem zong, net zo lang tot hij in slaap viel. Zijn eerste hapjes, eerste stapjes en eerste woordjes. Hij was de enige op de hele wereld die mij mama kon noemen. De eindeloze uren die we samen op de grond zaten en samen treinbanen bouwden. Hoe ik rondje na rondje door de kamer achter hem aan liep om hem te helpen met zijn iets te grote fiets. Samen de hond uitlaten en steentjes zoeken. En hoe lief hij was (is!) als hij knuffelend met zijn beer in slaap valt.

Ik koester deze momenten nu meer dan ooit omdat ik weet dat de laatste dagen alleen met Nino voorbij zullen vliegen. Ik weet dat deze momentjes tussen hem en mij niet helemaal verloren zullen gaan. Hij en ik zullen nog oneindig veel nieuwe herinneringen gaan maken samen. Maar tegelijkertijd realiseer ik me dat het niet meer zo vanzelfsprekend zal zijn. Dat ik straks bewust tijd voor hem alleen vrij moet maken. Want we zullen onze dagen gaan delen met een nieuwe baby. Dat zal het nieuwe ‘vanzelfsprekend’ worden. Hij zal ook onderdeel zijn van onze dag, van onze tijd samen. We sluiten een mooie periode af en staan aan de rand van een nieuw begin. Een leven met twee kindjes. En Nino moet de rol van grote broer op zich gaan nemen.

Ik kijk heel erg uit naar de tijd die komen gaat, al zal het in het begin voor zowel mij als Nino misschien niet altijd makkelijk zijn. 

Ik kijk naar Nino en probeer me voor te stellen hoe groot hij straks zal zijn vergeleken met een pasgeboren baby. Maar tegelijkertijd is hij ook nog maar zo klein! En nog zo afhankelijk van z’n moeder. Ik hoop dat hij het gevoel zal (blijven) hebben dat hij altijd op me kan rekenen en ondanks de komst van zijn broertje niet op de tweede plek gezet zal worden.

Het is ongelofelijk hoeveel liefde ik voel voor Nino en ik kan nu al hetzelfde zeggen over zijn kleine broertje. En ondanks dat er momenten zullen zijn die ik ga missen is er niets waar ik meer naar uitkijk dan ons gezinnetje straks uit te breiden met een tweede kindje.

Mijn tijd met Nino als mijn enige jongetje loopt op z’n eind. Het was nog mooier dan ik van tevoren gehoopt had en ik ben zó dankbaar voor alle mooie momenten die we samen beleefden. We nemen afscheid van een prachtige tijd, maar gaan een periode met nóg meer liefde en mooie momenten samen te gemoed.

Hoeveel kinderen heb jij? Hoe heb jij de overgang van een naar twee (of meer) kindjes ervaren? Ik ben heel benieuwd!

x Eveline

 

 

Personal

CATEGORY

4/10/2018

POSTED

De start van een nieuwe periode: gemengde gevoelens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ENJOY THE LITTLE THINGS IN LIFE

one day you'll look back and realize they were the big things

WWW.OHPRETTYPICTURE.NL


hallo@photoacademyonline.nl

bedankt!

start

nog met het
maken van mooiere foto's