Interviews

Interview met ‘Oh, darling days!’ cursiste Laura Schrijver.

June 24, 2021

Hey, ik ben eveline
Moeder van drie en fotograaf. Ik maak de allermooiste foto's van mijn gezin. Dat voelt als een super power. Ik leer het jou ook graag!
Populaire blogs:
Welcome to the family (not so) little boy!
Dansen met een dikke buik en een wonderlijke nacht. Kiki is geboren!
Het aftellen is nu écht begonnen.
Wekelijks inspiratie in je mailbox?
Laat je e-mailadres achter en ik zet je op de lijst.
XXX
i'm in!

Ik heb een aantal moeders geïnterviewd die mee hebben gedaan aan mijn jaarprogramma ‘Oh, darling days! – 52 weeks of us.’

Vandaag lees je het interview met Laura Schrijver.

 

Laura is 32 jaar en woont samen met haar vriend, kat en zoon van bijna twee jaar in Zuid Limburg. Ze is er zo eentje die haar kind het liefst de hele dag knuffels en kusjes geeft en enorm kan genieten om zo gek mogelijk te doen samen.

Ze is een zorgzame en meegaande moeder die veel gehoor geeft aan emoties en veel waarde hecht een ritme en structuur. 

 

 

Wat heeft jou het meest verrast sinds je kinderen hebt?

Laura: “Dat ik zachter en meegaander in het moederschap blijk dan gedacht. ”

 

Wat vind jij het mooiste en moeilijkste aan moeder zijn?

Laura: “De dankbaarheid die ik krijg van mijn zoontje d.m.v. een lieve knuffel of een schaterlach vind ik het allermooist. Het moeilijkst vind ik om te gaan met de wat pittigere gedragsveranderingen; dat hij mij gaat testen en soms heel lelijk tegen me kan doen.”

 

Wat zou je nooit van je kind(eren) willen vergeten?

Laura: “Poeh.. wat wel?! Eigenlijk niets, zelfs de lastigere en vervelende momenten die je samen meemaakt. Ik geloof erin dat ook die momenten de band met je kind hechter kunnen maken. Ik doe het minder dan de leuke dingen, maar ik probeer ook zoveel mogelijk minder leuke dingen vast te leggen. Wanneer hij boos of verdrietig is soms heel even snel een foto zonder dat hij het echt merkt. Ik vind het ook goed om later op die momenten terug te kijken met en zonder kind.”

 

 

Hoe lang fotografeer je al?

Laura: “Ik heb het altijd een heel boeiend vak gevonden en was als kind al gefascineerd van mooie foto’s. Als ik een foto van iemand maakte, dan probeerde ik ook overal op te letten om iemand zo goed mogelijk erop te krijgen. Eigenlijk dus al zover ik me kan heugen, maar nooit professioneel hoor.”

 

Waarom heb je meegedaan aan mijn jaarprogramma ‘Oh, darling days!’

Laura: “Sinds ik moeder werd in 2019 en steeds meer foto’s van mijn zoontje begon te maken, begon ik me af te vragen hoe leuk ik het nu eigenlijk vond. Ik merkte dat ik er heel enthousiast van werd en trots als een pauw als ik het in mijn ogen ‘perfecte plaatje’ had gemaakt. Ik ben mee gaan doen aan ‘Oh, darling days!’ om uit te zoeken of ik fotografie boeiend zou blijven vinden en of ik er misschien op professioneel vlak iets mee wilde gaan doen. En ook omdat ik er niet per se een camera voor hoefde te hebben en dus kon deelnemen met mijn telefoon.”

 

Wat heeft het jaarprogramma je opgeleverd?

Laura: “Dat ik nu zeker weet dat ik uiteindelijk professioneel aan de slag wil. Ik heb een goede camera gekocht en ga deze binnenkort stap voor stap uitpluizen. Wellicht nog een opleiding volgen of verschillende workshops!”

 

 

Kan je een les noemen waar je veel van geleerd hebt?

Laura: “Alle lessen waren heel leerzaam! Ik heb nog niet de tijd gehad alle opdrachten te doen. Sommige opdrachten heb ik ook veel later gedaan. Het fijne is dat ik dit kan oppakken wanneer ik daar de rust en tijd voor heb. Omdat ik portretfotografie zelf heel interessant vind, vond ik les 13 (maken van een portretfoto van je kind) erg boeiend. Les 23 (Regel van derden) is me ook specifiek bijgebleven. Een foto kan zo veel interessanter zijn als het onderwerp zich niet per se in het midden bevindt! Les 43 (Het maken van een foto van je kind voor je huis) ben ik nog niet aan toe gekomen, maar veel zin in! Lijkt me interessant te kijken hoe ik zowel mijn zoontje als ons huis zo mooi mogelijk op de foto kan krijgen.”

 

 

Hoe belangrijk zijn mooie foto’s voor jou?

Laura: “Ontzettend! Ik heb zelf veel te weinig (goede) foto’s van vroeger en vind dat erg jammer. Voor onszelf, maar zeker ook voor mijn zoon, vind ik het leuk als hij later fotoboeken vol heeft van zichzelf als kind en ons als gezin. Zodat hij altijd kan terugzien hoe het bij ons was en misschien zelfs jaren later met zijn eigen kinderen ernaar kan kijken.”

 

Welke foto ben je het meest trots op en waarom?

Laura: “Lastig.. Eigenlijk alle foto’s die ik heb gemaakt van mijn vriend en mijn zoon samen. Simpelweg omdat het niet eenvoudig is mijn vriend op de foto te krijgen 😉 En misschien ook wel mijn zelfportretten, omdat ik hierdoor anders naar mezelf durf te kijken.”

 

 

Wat is de fijnste tip m.b.t. het moederschap die je ooit hebt gehad?

Laura: “Doen wat voor jullie als gezin goed voelt.”

 

Welke moeder(s) vind jij inspirerend om te volgen online?

Laura: “Heel veel! Geen specifieke namen, gewoon over het algemeen moeders met hun eigen uitdagingen en ambities die naast moeder zijn het ook nog belangrijk vinden om vrouw te zijn. Eerlijke moeders die ook de minder makkelijke en leuke momenten delen.”

 

 

Is er een vraag die ik je nog had moeten stellen of wil je zelf graag nog iets toevoegen?

Laura: “Nee, ik heb denk ik alles al gezegd, ook in mijn berichtje naar je op Insta. Dank voor deze fijne cursus! Ik kijk ernaar uit om de lessen nog eens allemaal te gaan volgen nu ik een camera heb aangeschaft!”

 

Disclaimer

Alle foto’s die je bij dit interview ziet zijn gemaakt door Laura aan de hand van de lessen en opdrachten uit het jaarprogramma ‘Oh, darling days!’

Via dit programma leer ik je stapje voor stapje jouw foto’s te verbeteren. Iedere week krijg je een korte les met tips & tricks én een opdracht om de geleerde theorie direct in praktijk te brengen. Door de wekelijkse inspiratie en motivatie die je krijgt, leg jij jouw gezin een jaar lang op de allermooiste manier vast.

Het is niet toegestaan om deze foto’s zonder toestemming te gebruiken of kopiëren.

Ik verzoek iedereen die mijn website bezoekt de eigendomsrechten te respecteren. Kom je een foto tegen die je graag zou willen gebruiken voor een bepaald doel? Neem dan contact met mij op, dan wordt je in contact gebracht met de betreffende fotograaf.

Plaats een reactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

hey there!

Ik ben Eveline, moeder van drie en fotograaf.

Ik leer jou heel graag hoe je zélf de allermooiste foto’s van je gezin maakt. Wil je weten waarom?
Klik dan even op de knop hieronder.

LEES MEER

Van snapshot naar prachtige foto.

Ga je vanaf nu de allermooiste foto's maken van je gezin?

Volg de 5 simpele stappen die ik met je deel in deze checklist en verander je snapshots in prachtige foto's!

gratis checklist

Waar mag ik de checklist naartoe sturen?

Waar mogen we de checklist naartoe sturen?

Je bent er bijna!

50%

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.